Geplaatst op

Reflecties van Henri Van Nieuwenborgh

poëzie van Henri Van Nieuwenborgh Reflecties

Reflecties, de poëziebundel van Henri Van Nieuwenborgh uit Affligem, bevat nostalgische mijmeringen over vervlogen jaren en souvenirs van toen.
Ook gedichten vol liefde en passie samen met heikele hedendaagse thema’s komen erin voor. Bovendien staan er veel prachtige tekeningen in van Nikola Hendrickx.

Henri Van Nieuwenborgh was actief in de financiële wereld en directeur bij Credit Lyonnais België, Delta Lloyd en Bank Nagelmackers.

Vanaf 2012 werd hij schrijver, een droom die hij al lang koesterde.  Sindsdien verschenen er verschillende romans en profileerde hij zich eveneens als geschiedschrijver en dichter.

Voor meer informatie over Reflecties lees dan hier meer over.

Verschijningsdatum: 9 december 2022.

Geplaatst op

Jules Deelder schrijft Poëziegeschenk 2017

Jules Deelder schrijft poeziegeschenk 2017Humor en poëzie? Jawel, zegt Jules Deelder (Rotterdam-Overschie, 1944), die het Poëziegeschenk 2017 zal schrijven. Met het thema humor in de Poëzieweek 2017 komt er aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie. Humor is in Deelders poëzie in ieder geval geen curiosum. Deze Nederlandse dichter staat in binnen- en buitenland bekend om zijn memorabele performances, waarbij de Beat Generation nooit veraf lijkt.

Poëzieweek

Aan de vooravond van de Poëzieweek wordt in Nederland voor de 23ste keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt. In Vlaanderen de Herman de Coninckprijs. De Poëzieweek start op donderdag 26 januari in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag en loopt t/m woensdag 1 februari; de prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd. Tijdens de Poëzieweek krijgen de klanten van de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. Lees verder over poëziegeschenk 2017

Geplaatst op

Mosae Sonetto: een vooraanstaande uitgeverij van moderne internationale poëzie

Welkom bij Mosae Sonetto, dé parel van Nederland in de moderne wereld van poëzie van over de hele wereld. Onze collectie, zorgvuldig samengesteld uit zowel gerenommeerde internationale als Nederlandse dichtkunst, biedt een breed scala aan stemmen en stijlen. In de boekhandel vindt u een exclusieve selectie van poëziebundels waar we door de jaren heen trots op zijn geweest. Als voorbeeld de collectie van Germain Droogenbroodt.

Bij Mosae Sonetto staat kwaliteit centraal. We zijn vastbesloten om te investeren in en te koesteren wat hoogwaardige literatuur te bieden heeft. Onze overtuiging is simpel: kwaliteit trekt kwaliteit aan. Elk werk dat we publiceren, is het resultaat van zorgvuldige aandacht en precisie, en dat wordt erkend en gewaardeerd. Focus is voor ons essentieel voor kwaliteit. We maken weloverwogen keuzes en staan achter onze beslissingen. We geloven dat kracht schuilt in duidelijkheid, en dat een boodschap pas echt waarde heeft als deze wordt gedeeld.

Mosae Sonetto is met trots onderdeel van La Douze, gevestigd in het bruisende hart van Maastricht, en werkt nauw samen met Boekenplan. Verlies uzelf in onze unieke collectie gedichten die we speciaal voor u hebben samengesteld. Bent u een beginnend dichter met een manuscript dat onze wereld kan verrijken? Neem dan zeker een kijkje op de website van Boekenplan voor meer informatie over hoe u uw werk kunt indienen.

Ontdek de betoverende wereld van poëzie met Mosae Sonetto – waar kwaliteit en literaire pracht hand in hand gaan.

Mosae Sonetto is, samen met Boekenplan, een onderdeel van La Douze in Maastricht. Geniet van de bijzondere gedichten die we voor u hebben geselecteerd. Mocht u een manuscript willen toesturen kijk dan op onze site van Boekenplan.

Nu meer weten over Boekenplan en Mosae Sonetto en onze poëzie?

René Bouman, voor het uitgeven van boeken, is bereikbaar via 043-3581882 of 06-21278151 of neem contact op via e-mail met Boekenplan